Aviator News nr. 4
Lørdag 21. april 2007

FTST, den nye grundskoling på motorfalken - et stærkt tilbud

Det ser ud til at den nye skolemetode bliver godt modtaget af vore nye medlemmer. Allerede 3 nye medlemmer har indenfor den sidste uge tilkendegivet, at de ønsker at starte pilotuddannelsen på denne måde. Men det er jo også et stærkt tilbud - eleven får tildelt sin egen instruktør, og flyver 6 gange 50 minutter inden for en kort periode. Det giver træning. I modsætning til at han ellers ville risikere at tilbringe en hel dag på startstedet, og måske kun flyve nogle kortere spilstarter  ...hvor instruktøren måske alligevel har styringen det meste af tiden. Vi forventer, at når eleven har gennemgået motorfalkeskolingen, så har han opnået så meget flyveerfaring, at han meget hurtigt kan håndtere hele flyvningen i forbindelse med spilstarterne. 
 
At udbrede kendskabet til vores sport...
Jens Albertsen fortæller, at PR gruppen foreløbigt har 4 arrangementer indtil juni, med ialt omkring 50 gæstestarter. Det kræver hjælpere og piloter på flyvepladsen hver gang, men foreløbigt går det rigtigt godt med at skaffe mandskab. Medlemmerne melder sig til for at hjælpe - også dem langvejs fra. Tak for det!
 
En 500 km...
Mange af os så jo godt på chatten, at der var aftalt flyvning til i går (fredag). Vi hørte så idag (lørdag), at Nicolai Larsen og Nicolai Sten havde declareret 513 km til en tur i DuoDiscus. Hvis vejret ellers er til det, så nøjes de ikke med en lunken 300 km - mindre end 500 km kan åbenbart ikke gøre det. Morten Elmeros fortalte - med et glimt i øjet - at det sidste man så til Duo'en var kl. 11:55, da de rykkede sprængstykket i 1200'. Derefter var de ude af syne i lang tid. Men de nåede hele vejen rundt - med 91 km/t. Nicolai L. fortalte, at de var kun i problemer en enkelt gang, til gengæld oplevede de en boble lige før Hobro, som integrerede 5,2 meter, hele vejen op fra 600m til 1600m. Og det er jo ikke så ringe. Gad vidst om vi får en beretning i Svævenyt?  
Aars - Løvenholm Gods - Hobro - Grenå - Tjele - Tirstrup - Arden - Assentoft - Aars.
 
Flystatus:
Stefan har sendt nogen glimrende informationer til chatten siden sidst - mange tak for det. De bliver læst af mange. Det er dog ikke alle medlemmer som modtager chatten, så jeg har samlet de vigtigste info her  fra Stefan
 
Kalender:
Vi skal naturligvis have integreret info på hjemmesiden, men lige nu får I en Kalender her