Aviator News nr. 11
Mandag 23. juli 2007

 

Spilmotoren !

Vi fik en slem forskrækkelse i torsdags. Den nyrenoverede spilmotor sendte pludseligt røg ud til alle sider. Efter motoren var skilt ad, kunne man se at tre af cylinderne stod fulde af vand. Og vi har som bekendt ikke flere reservemotorer! Heldigvis viste det sig, at det kun var toppakningen der var himlet - sandsynligvis fordi motoren har stået stille i så lang tid, siden den sidst var startet. Et nyt pakningssæt blev bestilt. Det ankom med posten allerede lørdag formiddag. På billedet pakker Henrik Holm sættet ud, og reparationsholdet går i gang...

  

Sommerfesten lørdag:

Hvad har den Argentinske Pampas med en sommerfest på EKVH at gøre? Santi og Erik havde arrangeret lammekød på spyd til svæveflyveklubben. Og Erik fortalte før måltidet, at aftenens deltagere skulle spise ligesom man gjorde før i tiden på pampassen. Dengang måtte rytterne gerne dræbe et får og spise det, blot man lod skindet blive hængende til ejeren. Kødet blev bundet på spyd med ståltråd, og stegt omkring et bål. De måtte så selv skære lunser af kødet. Og drikke rødvin dertil, det havde rytterne altid med i sadeltasken. Og de spiste ikke stort andet  ...eet kilo kød om dagen var ikke unormalt for disse argentinere.  At der så tillige - denne herlige danske sommeraften - også var arrangeret et salatbord med brød, var kun for danskernes skyld. Her til lands vil mange mennesker jo gerne spise sådan noget samtidigt.

 

 

Santi havde skaffet en trailerfuld brænde til bålet derhjemmefra. Der var rigeligt - så Erik kunne pleje ilden og den rette temperatur.

 

 

 

Kødet skæres af spyddet og fortæres.

 

Det var en af de luneste sommeraftener vi har haft længe.

 

Flere billeder: