Aviator News nr. 38
09. juli 2008 

 

FlyINverted 2008 er i gang
Årets kunstflyvningskursus hos Aviator er i fuld gang. Det er efterhånden en mangeårig tradition, at der afholdes kunsflyvningskursus på Vesthimmerland i juli måned. Steen Thomasberg er som hvert år chefinstruktør.

Puchacz'en fra Arnborg er indlejet til kursus, Johan Frey og Lars Hestehave hentede den i flyslæb med Dimonaen i lørdags. Puchacz og ASK-21 bruges til tosædet skoling. Som slæbefly for de to fly benyttes en Maule, med Sylvest som den erfarne pilot ved pinden. Han hentede den i lørdags i Esbjerg, hvorfra den er udlejet til kursus. Maulen er privatejet. Sylvest fortæller, at det kun tager ham ca. 6,5 minut at slæbe flyene til 4000'. Ti minutter efter start er han nede og klar til at trække den næste. "Jeg giver gas hver 10'ende minut", som han udtrykte det til redaktionen.
Steen Thomasberg fortæller, at allerede den første dag fik alle kursusdeltagerne hver 6 skolestarter. Det var en særdeles tilfredsstillende afvikling af flyvedagen, fortæller han. Dimonaen nåede heldigvis hjem fra eftersynet i Herning i torsdags. Så den er klar til at slæbe Acro'en, efterhånden som kursisterne bliver klar til eensædet kunstflyvning.

ASK-21 og Puchacz - arm i arm - i hangaren mandag aften, efter at have udført dagens arbejde.


Nordjyske Stiftstidende omtalte arrangementet søndag d. 6. juli 2008:TV2 var på besøg, og sendte indslag tirsdag aften d. 8. juli:

 

Sommerfesten 2008
Husk tilmelding til sommerfesten som afholdes lørdag d. 19. juli. Tilmelding til Santi  stgs1988@hotmail.com senest en uge før (Erik skal have bestilt lammekød).

NewsArkiv - Kalender - Udlånte fly - Referater