Aviator News nr. 78           <<forrige  næste>>   
09. april 2010


Dimona er til eftersyn i Herning

Dimonaèn skal have skiftet alle slangerne i motoren, det er tilbagevendende hvert femte år. Det er en operation vi ikke selv kan udføre, så jeg har bestilt tid på værksted i Herning fra d. 7/4 hvor fristen udløber. Jeg har planlagt selv at flyve den til Herning og reparationen tager nok ca. 10 dage da nogle af slangerne skal bestilles spec. På fabrikken. Jeg er i Slovakiet for at flyve fra d 10-18/4, men jeg forventer ikke at den er færdig før jeg er hjemme igen.
M.v.H.
Nils de Vos


Værkstedet er endeligt blevet EASA godkendt
Værkstederne: Erik Nørskov fortæller, med lettelse i stemmen, og slet skjult stolthed, at Unionens flyværksteder nu endeligt er blevet EASA godkendte. Meddelelsen kom første gang fra Unionen d. 30. marts om aftenen. De 35 værksteder rundt om i klubberne, med 100 materielkontrollanter, kan herefter igen servicere de i alt 550 fly. Det er hermed også den største EASA godkendte virksomhed i Danmark. Erik fortæller, at man kan betragte EASA som EU's forlængede arm på området. Værkstederne har ansvaret for det årlige syn af flyene, og klubberne kan nu begynde at få flyene på vingerne igen.
CAMO: En anden part af historien, er rettighederne til at forny de nye luftdygtighedsbeviser, ARC'erne. Foreløbigt har kun 5 mennesker i DK fået udstedt rettigheden. Helge Hald, Poul Hørup, Erik Jensen (Nordsjælland) Frank Drinhause (Vejle), og Erik Nørskov. Foreløbigt skal altså een af disse 5 personer ud at godkende, hver gang eet af de 550 fly skal fornyes. Der er heldigvis planer for hvordan vi kan få uddannet nogen flere, men nu skal vi vist først lige prøve at trække vejret igen, fortæller Erik 

Erik fortæller også , at arbejdet begyndte for allerede næsten 3 år siden. Det er stort set de samme 5 mennesker der har løftet opgaven igennem. Arbejdet har været en særdeles omfangsrig og bureaukratisk proces med både EU og SLV som spillere.  (...vi andre har heldigvis kunnet nøjes med at læse om det i forskellige referater, red.) Reporteren stiller formanden det ledende spørgsmål   ...at det har du så brugt noget tid på, her på det sidste?  Nej, det har s.. været mit liv uafbrudt, svarer han omgående, det er dét der har optaget mig hele tiden!

Men allerede på lørdag drager han til Tødsø, for at forny en ARC i klubben derovre.


Thorkil Steen Jensen50 års jubilæum
D. 10. maj 2010 er det 50 år siden at Thorkil Steen Jensen havde sin første start på svævefly. Thorkil har hele tiden haft gemt hele hans første flyvebog, og News har fået lov at vise den frem:  flyvebog (klik her). Der er ingen tvivl om at dokumentationen for jubilæet er i orden. Reporteren ringede til jubilaren her til aften, og spurgte forsigtigt    ...det har undret mig noget, men hvorfor kalder piloterne dig ved kælenavnet "Higgins" i stedet for Thorkil?  Jamen det kan jeg godt fortælle, siger han efter en noget lang tænkepause. Det stammer tilbage fra mine helt unge år, jeg var med mine forældre inde at se My Fair Lady i Århus, og jeg var så betaget af professor Higgins fremtoning, at jeg købte en hat magen til, som jeg begyndte at gå med. Og deraf navnet allerede fra dengang. Og hvad, fortsætter jubilaren, jeg har aldrig opfattet det som nedladende, så jeg har heller aldrig kæmpet voldsomt imod. Reporteren kan høre glimtet i øjet, helt ud igennem telefonen .
Mon ikke vi ser Thorkil i luften igen i begyndelsen af maj måned her i år? Foreløbigt er det i hvert fald sjældent godt gået, med så lang en svæveflyvekarriere! Nu hvor han er gået på folkepension, efter et par år på efterløn, håber vi at han kan få tid til at komme endnu mere på pladsen. /jlm


Sæsonen er i gang på EKVH
Det har været marginalt flyvevejr her de første uger af sæsonen, men fly og en del piloter har skam demonstreret, at luften også kan bære til en flyvetur i år. Og nu kommer det gode vejr... 

Aviator News... 
udsendes til e-mail adresser der har - eller har haft - tilknytning til klubben.
Send en mail til news
aaviator.dk (jlm) hvis du vil frameldes eller tilmeldes  ...eller hvis du har en information at dele med medlemmerne, eller hvis du mangler en information   ...eller noget andet!
Aviator News er mest for medlemmer af svæveflyveklubben - og kan godt være lidt indforstået - men alle er velkomne til at lytte med.


NewsArkiv                  ...tidligere Aviator News
Kalender                   ...diverse datoer
Udlånte fly                ...reserverede fly
Referater                  ...bestyrelsesmøde- og generalforsamlingsreferater m.m.
Bestyrelsens google groups ...alle medlemmer opfordres til medlemskab af gruppen, for at kunne læse info fra bestyrelsen
Vedtægter                  ...klubbens vedtægter
aviator.dk                 ...klubbens officielle hjemmeside