Aviator News nr. 112          <<forrige  næste>>  
21. oktober 2012

Velkomst til Aalborg Aero Sport
Lørdag 4. august blev en stor dag i klubben. Det var dagen hvor Aviator officielt modtog medlemmerne fra Aalborg Aero Sport. Selv om mange allerede var godt kendt på Vesthimmerland, skulle der selvfølgeligt arrangeres en rigtig velkomst. Dagen startede i klubhuset (se billederne) med officiel velkomst, og diverse forhold omkring klubben og flyvepladsen blev præsenteret. Bl.a. fortalte formanden, at alle medlemmer, fra begge klubber, i den næste tid endeligt skulle blive ved at stille spørgsmål, hvis man ikke forstod hvorfor man gjorde sådan og sådan. Det er meningen, fortalte han, at netop ved at at alle bliver ved at stille spørgsmål ved alting, så kan det ende med at vi får det bedste fra begge klubberne med ind i den nye fælles klub. Og dermed få en "best practise" baseret på den viden og erfaring begge klubber indeholdt indtil sammenlægning.


Lørdagen blev samtidigt til store fliselæggerdag. Nu kunne det være nok. Vi havde snakket i årevis om at få lagt fliser på forpladsen. Dimonaporten var netop blevet udvidet, så motorsvæveren kunne få vingerne med indenfor i hangaren, uden at skulle drejes. Og Lars Hestehave havde fået skaffet fliser nok til hele pladsen, de havde ligget og ventet i laaang tid, så nu havde nogen medlemmer fået nok, og taget initiativet (se news nr. 110). Området var klargjort med grus og sand dagene i forvejen. så da velkomsten i klubhuset var ved at være færdig, efter et par timer, rejste Carl Agner sig... "kom så, vi skal ud at lægge fliser, vi skal være færdige inden aften"
Hallo, tænkte mange, Deres udsendte redaktør inklusiv, der er næsten 400m2  små fliser, det kommer altså til at tage noget tid. Men det blev en fantastisk dag. Ligesom i gamle dage, når mange hænder enes om et løfte et projekt, så er det overraskende hvad man kan udrette. Den sidste flise blev lagt inden spisetid. Se billederne.   


 

Afslutningsfest lørdag d. 27. okt.
På lørdag den 27. oktober afholdes den årlige landingskonkurrence på EKVH. Og om aftenen bliver der fællesspisning og indfrielse af væddemål. Mød op og få afgjort om du vandt eller tabte væddemålet for årets ambitioner! Der vil være briefing klokken 0900, og dernæst landingskonkurrence hvis vejret er til det. Om aftenen laver jeg noget gryderet, og jeg tæller hoveder i løbet af eftermiddagen, så tilmelding forud er altså ikke nødvendig denne gang, MED MINDRE du først dukker op til spisning.
I så fald, så ring til mig på 26 23 66 12 eller mail nielskp@yahoo.com.
På gensyn! vh Niels K. P.
Aviserne skriver om os
      


   

      

Kunstflyvnings DM af Lis Arneberg
Blæsevejr. Weekenden d. 7.-9. september var EKVH igen vært for Danmarksmesterskaberne i kunstflyvning. I modsætning til sidste år, var dette år desværre uden motorflyverne, da Super-Decathlonen, som de fleste af dem skulle flyve på, desværre havde fået en bøjet propel. Således var det kun os svæveflyvere som udgjorde konkurrencen.  6 håbefulde deltagere fra hele landet, samt nogle tilskuere, mødte op på EKVH fra om torsdagen. Vejret viste sig dog ikke helt fra sin bedste side, og både torsdag og fredag, som var fortræningsdage, blev flyvningerne afviklet efter bedste formåen. Vi skal have 4000’ til skybasen, hvilket der til tider var, og ifølge reglerne må det ikke blæse mere end 20 knob i 4000’ fod – vi havde 40 knob!
 
Niveauerne i kunstflyvning hedder fra lettest til sværest: BasicSportsmanIntermediateAdvancedUnlimited.       4 piloter deltog i basic, 1 i sportsman og så mig i advanced.
 
Bliv i boksen. For en kunstflyver der flyver konkurrence, starter hvert program i 4000 fod, og slutter i en højde der er bestemt af ens niveau. Flyver man basic og sportsman, skal man være færdig i 1500’ og flyver man advanced, hedder minimumshøjden 600 fod. Bryder man minimumshøjden får man frataget et bestemt antal points eller bliver diskvalificeret, afhængigt hvor meget man er gået under. Ligeledes skal man sideværts holde sig indenfor 1x1 km. Men samtidig med at man skal holde sig inden for boksen, skal man også forsøge at udnytte så meget af den som muligt – ellers trækker det også ned. Det blev til noget af en udfordring på grund af den kraftige vind. Ens program dikterer også hvor i boksen hver enkelt figur skal flyves, hvilket jeg, i hvert fald, måtte gå på kompromis med, da jeg ellers ville være blæst ud af boksen.
 
Konkurrencen bestod af 2 progamflyvninger (der hver består af 7-10 figurer) til hver: Vi skulle alle flyve et kendt program, som passede til den niveau vi hver især tilhørte. Dernæst skulle et frit program flyves, som er ét piloten selv designer, og også skal passe til den sværhedsgrad man deltager i. Sidst skulle jeg have fløjet et ukendt program, dvs. ét som jeg ikke havde prøvet før, men pga. vejret og andre årsager, blev det aflyst. (De 3 letteste niveauer flyver ikke unknown.) 
Siderorsfesten d. 22. september.
Det var formandens spændende idé at prøve en ny tradition i klubben. 
(se også forrige news)
Ideen går ud på at vi mødes, festklædte, sammen med vore hustruer. Første gang altså her den 22. september. Der blev under denne første fest afsløret et sideror, monteret på væggen i klubhuset. Sideroret er inddelt i felter med stigende antal svæveflyvetimer (alle registrerede timer i svæveflyvelogbogen). Jo højere man kommer op på roret, jo flere timer. Hver pilot har tildelt et messingskilt med graverede initialer. Skiltene var klargjort og graverede inden festen. De skal sidde i feltet svarende til pilotens antal flyvetimer, og noget vigtigt, de kan kun påsættes sideroret, eller flyttes til en højere gruppe, i forbindelse med en officiel fest i klubben. Og een vigtig regel mere, det skal altsammen foregå med hvide handsker, under overværelse af en official. Meget højtideligt.    ...se billederne :-)


 75 års fødselsdag
Og når så man sidder og kigger aviser, så falder man sommetider over et tidligere medlem.
Tillykke med fødselsdagen Søren :-)

Nyhedskanaler i Aviator
* AviatorNews
udkommer ikke med fast interval. Til gengæld rammer den bredt, den sendes også til modtagere der ikke har deres faste hverdag i klubben. Denne udsendelse var f.eks. udsendt til mere end 240 adresser. Vi forsøger at undgå at spamme modtagerne med for mange mails.
* http://aviator.dk er til hurtigere nyheder fra klubben, klik selv ind for at se sidste nyt. 
* Chatten er den hurtigste kanal (se hvordan tilmelding på hjemmesiden), til gengæld må du jævnligt finde dig at modtage flere mails hver dag :-)

...vi er ved at kigge på vores fremtidige nyhedsformidling. Det går op for os, at klubberne har været ret forskellige på dette punkt. I Aalborg Aero Sport fungerede et forum og en kalender på hjemmesiden glimrende for medlemmerne, det er vi meget opmærksomme på. Vi vil gerne finde det bedste fra begge klubber.   

Aviator News Der udsendes e-mail til adresser der har - eller har haft - tilknytning til klubben, når en ny aviator-news lægges på hjemmesiden. Send en email til newsaaviator.dk (jlm) hvis du vil frameldes eller tilmeldes. Eller hvis du har en information at dele med medlemmerne, eller hvis du mangler en information   ...eller noget andet!
Aviator News er mest for medlemmer af svæveflyveklubben - og kan godt være lidt indforstået - men alle er velkomne til at lytte med.


aviator.dk      ...klubbens officielle hjemmeside
NewsArkiv       ...tidligere Aviator News
Kalender        
Udlånte fly     ...reserverede fly
Hytteventeliste