Aviator News nr. 70           <<forrige  næste>> 
24. december 2009

Mofa blev afhentet i mandags d. 21. dec. 2009
Der kom to herrer med en en lastbiltrailer fra Varberg, og afhentede Mofaen. Herrerne er selv fritidspiloter, og er vant til at transportere fly. De var hyret til transporten af flyveklubben i Varberg. De repræsenterede således ikke flyveklubben derovre. Men vores egen Johan Frey fra Aalborg havde da kontakt med den svenske segelflygchef Johan Klasson fra Varberg under læsningen. Denne ringede nysgerrigt for at høre hvordan det gik. 

Traileren var nøjagtig 7,5 m lang, og vingerne kunne således lige netop ikke helt være indenfor, men måtte stikke uden for ladet. Det rystede overhovedet ikke den erfarne chauffør, han lod da bare være at lukke den hydrauliske bagsmæk helt op. Går det an at køre sådan dér, spurgte Johan undrende.  ...ja hvad skal vi gøre, svarede chaufføren på fejlfrit svensk og trak blot lidt på skuldrene. Men sagerne var nu også bundet godt fast, og han kvitterede uden problemer for at have modtaget flyet.

Samme chauffør fortalte forøvrigt bl.a., at han har et par støvler liggende nede i Estonia. Ejeren af lastbilen, de var kørende i til EKVH, havde været med på den skæbnesvangre sejltur. Han var heldigvis selv sluppet ud, og overlevede således forliset. Lastbilen derimod, blev naturligvis nede på dækket, og da vores chauffør dagen før havde kørt en opgave i netop denne bil, og dér havde glemt sine støvler, så var de jo altså gået med ned.   

Johan fortæller, at  ”jeg dagen efter blev ringet op af en lidt klatøjet Johan Klasson som kl. 01:30 have modtaget lastbilen med mofaen ombord, og havde hjulpet til med at læsse den af. Den var kommet frem uden skader, så Varberg ser nu frem til at få den på vingerne hurtigst muligt.”

flere billeder


Aviator News udsendes til e-mail adresser der har - eller har haft - tilknytning til klubben.  Send en e-mail til newsaaviator.dk (jlm) hvis du vil frameldes eller tilmeldes Aviator News. Eller hvis du har en information at dele med medlemmerne, eller hvis du mangler en information   ...eller noget andet!
Aviator News er mest for medlemmer af svæveflyveklubben - og kan godt være lidt indforstået - men alle er velkomne til at lytte med.
NewsArkiv                  ...tidligere Aviator News
Kalender                   ...diverse datoer
Udlånte fly                ...reserverede fly
Referater                  ...bestyrelsesmøde- og generalforsamlingsreferater m.m.
Bestyrelsens google groups ...alle medlemmer opfordres til medlemskab af gruppen, for at kunne læse info fra bestyrelsen
Vedtægter                  ...klubbens vedtægter
aviator.dk                 ...klubbens officielle hjemmeside