Aviator News nr. 91           <<forrige  næste>>  
17. november 2010


Discus er solgt til Italien
Alf og Bjarne overnattede i klubhuset natten til lørdag d. 7. november. Og klokken 04:00 lørdag morgen, kørte de afsted imod mødestedet ved Hannover, med klubbens Discus på slæb i traileren. Flyet var nemlig blevet solgt til en køber fra Italien.

Klubben har jo ellers længe haft LS6 til salg. Dette salg var den oprindelige plan, efter erhvervelsen af den splinternye LS10. Men LS6 har, som bekendt, vist sig vanskelig at sælge, for dét som den faktisk er værd for klubben. Og da SparNord nu også, efter at stor langmodighed, beder om at få pant på den forhøjede kassekredit efter LS10 købet, besluttede vi at sætte også Discus til salg  ...det først solgte fly afhændes, det andet beholder vi (se også referat bestyrelsesmøde 28. sept. i linket nederst). En fordel mere ved, at vi nu har solgt Discus, er at vi nu slipper for en forestående nødvendig omlakering til ca. 100.000 kr., som vi ikke ville få hjem igen. Så Kim Bjørn satte altså Discus til salg for klubben, og fik dét han forlangte for den. Prisen var excl. Cambridge og Cobra traileren, som vi beholder.

Mødestedet med italienske Mario og hans svigerfar, var en gammel militærflyveplads ved Hannover, som nu benyttes af svæveflyvere og ultraletter. Mario ankom 11:30. Teamet samlede Discus på parkeringspladsen, Mario rykkede lidt i flyet - som Alf udtrykker det - og godkendte handlen. Men først måtte de lige alle hjælpe hinanden, at ombygge hans medbragte trailer. En lørdag eftermiddag i regnvejr på en parkeringsplads midt i Tyskland. Mario måtte ikke købe Discus' egen trailer for konen derhjemme, han havde nemlig lige købt en anden trailer i forvejen :-)

Mario fik Discus med imod Italien. Alf og Bjarne fik et kontant beløb, samt alle flyets papirer med tilbage til DK. Det resterende beløb er efterfølgende indgået på Aviators konto, og papirerne kan derefter afsluttes.

Sidste nyt: Og i dag onsdag, modtog bestyrelsen følgende mail fra Nils de Vos: "Så er HK traileren på vej til Paris og vi har indkasseret betalingen. Kim og jeg modtog 2 mand fra Frankrig i morges kl. 7 på EKVH. De gennemgik vognen sporadisk efter at vi havde drukket kaffe og da de var meget tilfredse med hvad de så, skrev vi papirer og fik udleveret pengene, hvorefter de tog af sted kl. 9.15. Den samlede salgspris for Discussen er således nu oppe på mere end vi havde forventet. Desuden ligger GPS og venter på at blive solgt, ligesom vi vist godt kan tillade os at medtage en besparelse på 7-8000 kr. til garantistillelse for LS 10en. Så alt i alt har Kim gjort et godt stykke arbejde!"


Fornyelse af engelsk radiocertifikat, BEG
Morten Elmeros anmoder piloterne om, at melde tilbage til ham, hvis radiocertifikatet udløber næste år. Så vil han se om vi kan lave noget koordineret omkring fornyelsen. 
Unionsmeddelelse nr. 9 om sprogtest.Medlemsændringer siden sidst
Aviator News Der udsendes e-mail til adresser der har - eller har haft - tilknytning til klubben, når en ny aviator-news lægges på hjemmesiden. Send en email til newsaaviator.dk (jlm) hvis du vil frameldes eller tilmeldes. Eller hvis du har en information at dele med medlemmerne, eller hvis du mangler en information   ...eller noget andet!
Aviator News er mest for medlemmer af svæveflyveklubben - og kan godt være lidt indforstået - men alle er velkomne til at lytte med.


NewsArkiv                  ...tidligere Aviator News
Kalender                   ...diverse datoer
Udlånte fly                ...reserverede fly
Referater                  ...bestyrelsesmøde- og generalforsamlingsreferater m.m.
Vedtægter                  ...klubbens vedtægter
aviator.dk                 ...klubbens officielle hjemmeside