Aviator News nr. 99           <<forrige  næste>>  
14. juni 2011

Veterantræffet lørdag 6. aug. 2011
Se forrige Aviator News om træffet. Veterangruppen arbejder stadig godt. De arbejder med at finde frem til gamle medlemmer i klubben. De googler, krakker, mailer, ringer og meget mere, på gamle oplysninger. Og der dukker jævnligt nye adresser op, som så også bliver tilføjet adresselisten her på Aviator News. Hvis læsere skulle have adresser på gamle medlemmer, som vi måske ikke kender, så giv os lige et praj. Eller måske gamle adresselister på medlemmer.

MEN...  veterangruppen består kun af medlemmer fra det gamle Aalborg Svæveflyveklub. De vil meget gerne hvis nogen Aviator medlemmer fra Borup-tiden, kunne være med til at finde flere gamle medlemmer fra den del af klubben. Send f.eks.eventuelle adresser her til Aviator News, så bliver de tilføjet adresselisten.

Invitationen gælder ALLE tidligere og nuværende medlemmer.
Husk at tilmelde senest 14 dage før.
Se invitationen i forrige News.  


Fra flyvechefen...
Som en udløber af havariet med LS-6'eren i april og tidligere episoder, hvor piloter ikke har disponeret deres flyvning fornuftigt eller ført flyet forsvarligt, er klubbens flyvereglement blevet strammet lidt op:  
For at flyve LS-6, LS-10 og Duo Discus kræves, at man er "gul" ifølge træningsbarometret (UHB 599). Desuden må man ikke længere flyve et fly hjem, før man er godkendt til dette af en instruktør og er i god flyvetræning
.

vh Morten
SMS-kæde
Vil du være med i en sms-kæde? Hensigten er, at vi hurtigere får kontakt til flere, når der pludseligt opstår en super-flyvedag en hverdags morgen. Chat'en er lidt for langsom, fordi det ikke er alle, der læser deres email hele dagen eller hver dag. Men mobiltelefonen går vi alle rundt med. Så nu vil vi prøve at oprette en sms-kæde. Hvordan præcist det kommer til at virke teknisk er ikke helt på plads, men i princippet stræber vi efter noget ligesom chat'en.

Hvis du vil være med i en sms-kæde, så skriv til aviator.sms@gmail.com med teksten "ja tak til sms-kæde. Dit Navn. Dit mobilnummer."
Der kommer vejledning i brugen af sms-kæden, når vi har set, hvor mange der vil være med, og når den tekniske procedure er faldet på plads. 

Venlige hilsner
bestyrelsen


Der arbejdes i klubben 

Tzylle har igen været aktiv. Til stor glæde for alle der skal have kørt fly og vogne ind i flyværkstedet, er der nu planeret og lagt fliser på rampen op til værksteds porten. Desuden arbejdes der også på udvidelsen af hangarportene, således at Dimona kan køres lige ind og ud ( det bringer vi forhåbentlig billeder af i næste news ) Her ses den stolte bygherre på den nye flisebelagte opkørsel foran værkstedet.
 

Og formanden har igen fjernet det han ser som ukrudt, i dette tilfælde træer og buske ved det lille gyngestativ. Gyngestativet er siden behandlet med Gori og mangler nu kun en venlig g dygtig mand / kvinde der kan splejse nye tov til gyngerne ( ps sæderne ligger i legehuset og jeg er skker på at der kan findes tovværk på pladsen )
 
Desuden har vi nu endelig fået malet det sidste udhæng med Gori så vi forhåbentlig ikke skal tænke på det de næste 8 år. Mølbaks kommentar til dette var vist at nu trængte vinduerne til at blive vasket, så vi ser frem til at jesper i nærmeste fremtid klarer dette :-)

mvh, kim bjoern


Beredskabsøvelse

Tirsdag d.17. maj var en helt almindelig dag på vores lille flyveplads i Himmerland, nå ja bortset fra en ca. 30 brandbiler, 3 politibiler, 2 ambulancer OG OG en redningshelikopter og en crashtender fra Aalborg lufthavn. Ja det var ikke nogen helt almindelig tirsdag.
 
Beredskab Nordjylland skulle afholde deres årlige øvelse og så var der ellers dømt underholdning for alle pengene. Senariet bestod i at et passagerfly var stødt sammen med en F16 over Himmerland, hvorefter pågældende passagerfly "tilfældigvis" var klasket ned på vores lille stykke græsplæne. Nu skal vi ikke vade rundt i det realistiske i, at der ligger stumper af en SAS flyver spredt rundt over hele pladsen, og alligevel er næsten alle pax overlevet med kun få skrammer, men sjovt var det at se på. Vi havde inden da været til møde med beredskabet som stod for øvelsen og derfor blev vores lille spil "motoren på flyet" hvorunder en pax lå fastklemt....lidt amatørteater har det lille gule spil nu også været med i.
 
 Klokken 17 ankom de første brandbiler og inden længe var hele pladsen fyldt med skum, ild og røg. Senere kom så en EH101 helikopter og den skabte så stor opmærksomhed, at øvelsen på det tidspunkt nok mere mindede om en flyveopvisning med gæsteture, end en beredskabs øvelse. Tror også de lidt ældre frivillige beredskabsfolk på dette tidspunkt var en anelse trætte, og klubbens udsendt fotograf overhørte da også en gråhåret herre iført fuld brandmandskostume udtale, om ikke de andre troede der måske ville være lidt "pindemadder og saftevand" når øvelsen var slut. Det var der og det smagte godt, så godt at selv den tilstedeværende presse blev bespist på behørig vis.
  
Tilbage er der kun at håbe denne seance vil gentage sig næste år, og hvorfor ikke, da vi i svæveflyveklubben for første gang i mands minde har afholdt os fra at lave større spektakel og forvirring af en planlagt øvelse i vores lille reservat på Himmerland.
 
Mvh,  kibNy plænetraktor
Den lille gule havetraktor kunne ikke klare det mere. Bagtøjet gik defekt, og kunne ikke repareres til en fornuftig pris. Og da vi jo ikke kan undvære en traktor, indkøbtes en ny henover weekenden.

Bjarne har lavet en brugsvejledning med billeder.
Læs den inden du kører med traktoren.Når porten
...ikke er helt oppe, kan spillet ikke køres ind uhindret. På billedet monteres porten efter utilsigtet mishandling af materiellet.

tekst og billede indsendt af obk d. 11. maj   :-)Jubilæum i Vestjysk 2. juli .(klik på logoet)
I indbydes alle til at deltage i at fejre vores 75 års jubilæum.
Vi ser frem til at få en god dag og håber vejrguderne er med os på dagen.
Med venlig hilsen,
Vestjysk Svæveflyveklub
Formand Mads Leth
Bolhedevej 6
6800 Varde


Aviator News
Der udsendes e-mail til adresser der har - eller har haft - tilknytning til klubben, når en ny aviator-news lægges på hjemmesiden. Send en email til news
aaviator.dk (jlm) hvis du vil frameldes eller tilmeldes. Eller hvis du har en information at dele med medlemmerne, eller hvis du mangler en information   ...eller noget andet!
Aviator News er mest for medlemmer af svæveflyveklubben - og kan godt være lidt indforstået - men alle er velkomne til at lytte med.


NewsArkiv                  ...tidligere Aviator News
Kalender                   ...diverse datoer
Udlånte fly                ...reserverede fly
Referater                  ...bestyrelsesmøde- og generalforsamlingsreferater m.m.
Vedtægter                  ...klubbens vedtægter
aviator.dk                 ...klubbens officielle hjemmeside