Aviator News nr. 137         <<forrige  næste>>  
17. juli 2017

  

Sommerlejren/Skolingsugen 2017

Skolingsugen 2017 starter op søndag den 30. juli, og slutter lørdag den 5. august. Forhåbentligt bliver der flyvevejr hele ugen. Vi arrangerer fællesspisning om aftenen, så kom og flyv en enkelt eller flere dage, og tag evt. familien med til aftensmaden :-)

Erik Nørskov, Lars Hestehave og Lars Brodersen vil dele instruktørtjansen i løbet af ugen.

 

Sommerfest 2017 lørdag den 5. august

Som tidligere annonceret, så holder vi årets sommerfest lørdag den 5. august kl 18.30.

”Overkøkkenchefen” (Thomas Nymark) og ”Køkkenchef 2” (Ole Borup) vil stå for maden i år.

Flere detaljer kommer på chatten J

For at være sikker på at der er nok salat, så vil vi gerne have en tilmelding senest mandag den 30 juli på denne Doodle: https://doodle.com/poll/vfenmhny475gfav3

(Hvis du medbringer kone, mand, kæreste, børn, børnebørn eller andre gode venner, så skriv bare hver enkelt på Doodlen, meget gerne med dine initialer bag navnet)

 

Fly-In og Nordisk Svæveflyvedag lørdag den 19. august

Vi holder Fly-In lørdag den 19. august, det gør vi i samarbejde med de andre klubber på pladsen (www.luftsportvest.dk).

Den 19. august er også Nordisk Svæveflyvedag, så det deltager vi naturligvis også i, og håber Dansk Svæveflyver Union vil lave lidt reklame for dagen.

Vi har brug for ekstra hænder på pladsen den dag, både til at hjælpe med gæstestarter, men forhåbentligt også med at vise en masse gæster rundt :-) Så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 

Husk – efter hver flyvedag!

Vi er blevet gjort opmærksom på at vi skal være lidt mere omhyggelige når vi monterer lamperne (landingslysene) efter en flyvedag, husk at vende dem rigtigt – farven har faktisk betydning! J

Vi skal også være lidt mere omhyggelige når vi registrerer dagens flyvninger i Lufthavnsbygningen (til Vesthimmerlands Kommune / Trafik- og Byggestyrelsen), husk at få noteret flyvningerne (de dage hvor der er skoleflyvning er det dagens instruktør der sørger for det, på øvrige flyvedage – aftal det når I udfylder flyjournaler.

Vi arbejder på en løsning så vi kan overføre data fra startcomputeren direkte J

I forbindelse med registrering af dagens flyvninger hos ”os selv”, så sørg for at få jeres flyslæb registreret i startcomputeren J

 

DU Glemmer Det Aldrig

I august sidste år lavede vi en aftale med DGDA om formidling af gæstestarter.

Kolding Flyveklub startede med en sådan aftale fra sæsonstarten 2016, og vi havde en snak med dem inden vi gik ind i det.

Baggrunden for at lave denne aftale er, at bestyrelsen mener at den bedste måde vi kan reklamere for vores sport, og dermed skaffe nye medlemmer, er at få folk ud og prøve en tur.

Vi så dette som en mulighed for at samarbejde med nogen som har viden om annoncering, og som bruger nogle resurser på det.

Det sidste år har vist at i hvert fald det sidste er korrekt, prøv at søge på ”Svæveflyvning”, og se hvem der dukker op i toppen!  

Men…. Det kræver at vi bruger nogle resurser på det i klubben, og det har været lidt op ad bakke i år.

Det skyldes muligvis bestyrelsens planlægning af DGDA flyvedagene (eller mangel på planlægning?), det vil vi gerne gøre bedre.

Vi har fra starten set 2017 som et prøveår, så må vi evaluere på det når sæsonen er forbi, om vi skal fortsætte, gøre det anderledes osv.

Til spilstarterne skal vi gerne være 3 – 4 mand (1 pilot + et par hjælpere til at vise til rette), ideen er at skolingen kan køre næsten uforstyrret sammen med DGDA flyvningerne, ideen er også at vise gæsterne hvordan skolingen foregår. Det behøver ikke nødvendigvis at være de samme personer der hjælper hele dagen, så der er mulighed for at flyve selv, og så bytte i løbet af dagen.

Flyslæbene kan vi klare med et par mand.

Vi har lagt datoerne på AVIATOR kalenderen på hjemmesiden, så det giver en mulighed for at vide hvornår DGDA flyvedagene ligger.

Der er planlagt en lørdag, en søndag og en onsdag om måneden.

Fra starten havde vi lagt spilstart og flyslæb samme dag, det synes vi ikke fungerer, så vi har ”skilt” dem ad, så spilstarterne ligger på lørdage (og onsdage), og flyslæb på søndage

Vi tilbyder 2 x 7 spilstartsture på lørdage, 10 spilstartsture på onsdage og 4 flyslæbsture på søndage.

Vi har overvejet at placere flere af flyvningerne på aftener, men dels er fordelen ved at lægge dem i weekenden at vi har organisationen på plads mht. spilvagt osv. og det er også tydeligt at det er weekenderne der bookes frem for onsdag aften. (Det samme billede ses hos Kolding Flyveklub)

Med den nuværende aftale får vi 295 kr. for hver spilstart, og 495 kr. for hver flyslæbstur, så der er også en økonomisk gevinst i det for klubben, og det kan forhåbentligt være med til at motivere hjælperne?

Bestyrelsen mener stadig det er den bedste måde vi kan reklamere for svæveflyvning, og håber på opbakning fra jer medlemmer J


AviatorNews Der udsendes e-mail til adresser der har - eller har haft - tilknytning til klubben, når en ny aviator-news lægges på hjemmesiden. Send en email til newsaaviator.dk (jlm) hvis du vil frameldes eller tilmeldes. Eller hvis du har en information at dele med medlemmerne, eller hvis du mangler en information   ...eller noget andet!
Aviator News er mest for medlemmer af svæveflyveklubben - og kan godt være lidt indforstået - men alle er velkomne til at lytte med

Følg med på www.aviator.dk for opdaterede nyheder